Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek'te İstiklal Marşı'nın kabulü töreni

Erdek

Erdek'te, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı coşkuyla gerçekleştirildi.

Erdek’te, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı coşkuyla gerçekleştirildi. Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda 12 Mart Perşembe günü saat: 10:00’da düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Erdek Nerime Yüksel Ortaokul Müdürü Metin Erdin’in açılış konuşmasının ardından, Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı ve İstiklâl Marşı’nın Kabulü Film Slaytı eşliğinde izletildi.

Nerime Yüksel Ortaokulu öğretmeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik “Bir Gazinin Verdiği Ders” konulu tiyatro, Oratoryo, Okul Korosu’ndan Şarkılar, “Akif İstiklal Marşını Yazıyor” konulu tiyatro gösterisi ile sürdü. Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu 5-C sınıfı öğrencilerinin İstiklâl Marşı Yorumu ile devam eden programın sonunda, ilçemiz okullar arası düzenlenen “Bağımsızlık Ateşi” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programına; Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Erdek İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Kocatürk, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, okul ve kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı